Kuning baby

Hi ibu ibu. Saya skrg tgh preggy 37w,6days. Saya darah O. Dgr2 kalau darah O,kalau baby lahir ada kuning,lama nak sembuh. Ada tak cara nak cegah baby kena kuning time lahir nanti? Minum air kosong bnyk2 blh tak? Sbb saya ni kurang kemanpuan nak beli supplement. Mntk pendapat ye.

10 Balas

saya n anak sama darah O . harini dah 27 hari still kuning lagi. kuning turun tapi lambat . kerapkan menyusu 1-2 jam sekali . anak kuning mmg akn tidur je . kena kejutkan bagi susu . sy mndikn jgk dgn daun kucai . paling tggi bacaan kuning anak sy 18..da patut admit wad . tpi sy tawakal jaga sdiri bagi kerap susu . skrg da 7. lagi sikit lgi nak hilang kuning .