Tendangan Bayi

Hi ibu-ibu, saya nak tanya. Umur janin berapa minggu boleh kita rasa tendangannya? Saya baru 14 minggu 5 hari. Masih tak rasa apa-apa. Ini pertama kali mengandung

39 Balas

Awal lg tu. Sy minggu 18 perut sy meletup2. Sy tnya doctor ape kes perut sy meletup byk angin ni... Tp x kentut pula. Dia ketawa itu baby. Lps tu minggu 23 onwards, gerak dia blh smp terkejut sy. Lg satu klu waktu mlm, time nk tidur dia sibuk menari, smp x blh tidur sy. Tp... Of late bila sy kuatkan aircond dia duduk diam tidur. Tp bila psg kipas dia punya kuat bergerak. Ntahlah...wajib beraircond kut mcm bapa dia

4y ago

Haha comel lah pulak 😆

saya 22w baru rasa dia main bola sis... kalau x rasa denyut2 je.. tapi tu la siang dia tido saya kacau baru dia bg kick.. pastu senyap balik.. malam baru dia aktif sampai pagi... 😅 ikot perangai mami dia siang tido mlm bejaga.. ada masa2 je aktif waktu siang

16 weeks. Tapi paling rasa ketara masa 20 weeks. Nanti dah menendang. Sampai tak larat nak melayan perut senak. Hahaha. Tunggu bila asyik menendang waktu malam. Sampai kan tak boleh tidur langsung sampai ke subuh sbb asyik menendang😂

20 weeks keatas dah rasaa. Tapi ikut individu. Sy 17weeks dah rasaaa tendangan manja2 😂😂 Nikmatilah tidur anda sblum merasaaa tendgan dia yang sebetulnya. Sbb tgh tidur pon boleh terjagaaa kalau dia tendang tu 🤭🤭

Dia mula2 takde terus tendang sis. Mula2 rse mcm denyut2 dekat stu tmpat. Then rse mcm jentik halus2 je. Sye belum betul2 dpat rasa gerak lgi. Bru 17w. Nurse ckap normaly klau kandungan pertama 20w ke atas.

saya anak sulong 21 weeks br rasa ..ni anak 2nd...12 weeks xrasa tendanganlah...tp sensasi dia boleh rasa...

16w br blh rasa bby berdenyut.. 20w keatas br bby bergerak tu pon xsama setiap org.. 14w tu kecil sgt lg..

Sis bru lagi.. Sama la macam sy kulit perut tebal.. 24 weeks bru rasa bby tendang itupon mase scan..

Normally 16w.. Tapi saya 14w dah rasa sbb perut nipis je..kalau jenis tebal tu tak terasa sangat

Sy 19w bru betul2 rsa baby kick, skrg dh msuk 20 week dia siap mngeras smpai senget perut 😊