Anak Speech Delay

Hi ibu ibu.. saya nak bertanya.. anak saya dah dua tahun.. tak ada perkataan bermakna walaupun satu pun.. masa umo dia setahun dulu ada jugak dia sebut sekarang dah tak de.. yang ada mumbling je.. tak tau cakap apa .. yang dia pandai buat dia sebut cak main peekaboo.. saya dah cuba banyak cara untuk rangsang dia bercakap.. sampai belikan supplement *xce** tu.. nanti doc akan cakap apa ya bila speech delay macam ni? Akan direct jumpa pakar ke? Adakah anak saya autism? Anak saya pandai ikut arahan.. bila diminta mandi, ambil botol susu..

15 Balas

speech delay tak smstinya autism ..byk sbb ..apa pon sebaik nya refer pakar ...kdg2 mmg ada yg lambat berckp ...

sama macan anak saya kak nk buat apa pown dh xtahu tolong bg penjelasan sat

1mo ago

in Sha ALLAH. Sis dan suami kne struggle sikit . selalu eye contact dgn dia .

kene selalu berbual dgn anak

doc kk bg surat refer pakar

sy pon