Hi ibu, nk mintak share :)

Hi ibu ibu, saya ibu baru ada tak tips nk kurangkan atau hilangkan kuning bayi? Anak saya masuk hari ni baru 6 hari.

1 Balas

Pertama sekali, Puan perlu tahu apa itu jaundice dan types of jaundice. Kedua, ubatnya hanya dengan penyusuan setiap 2 jam. Yang ni kena ikut jadual. Jangan skip. Boleh setkan alarm juga. Baby tidur perlu kejut ya. Ketiga, Fototerapi. Yang ini optional. Itu sahaja. Semoga dipermudahkan 🌹

1y ago

setuju cakap puan @nana