Please share makanan baby 9bulan hantar pengasuh?

Ibu ibu, saya first mom . Baby 9 bulan dah boleh makan apa ye? Saya sampai sekarang baby bubur ayam carrot brokoli je . Boleh bagi menu2 lain tak? Bantu pls yg sesuai untuk bawak pengasug 🥲

4 Balas

lauk boleh bagi ikan, daging, udang, sotong, kambing.. sayur boleh je nak bagi saderi, timun, sawi, bayam, bawang, kentang.. buah2 pun mcm2 pilihan boleh bagi.. dan dah 9 bulan boleh main dgn tekstur jugak, ada budak masih bubur halus, ada yg dah bubur kasar, mcm anak saya pulaj dah taknak bubur, dia makan nasi macam biasa dah skrg..

bole try macam macaroni atau macam mee tu juga. atau buat nasi dan ada lauk lain, butter milk chicken

Ikan boleh. Daging boleh.bg tekstur kasar sikt pn boleh.cuba join happy baby food kat fb.

Boleh cuba ikan / daging. Pasta carbonara / bolognese. Pancake buah buahan 😊