Anak umur 7bulan muntah makan bubur nasi

Hi semua.. anak sya masa umur 6bulan sya dh start perkenalkan solid food 3hari bubur kosong, 3 hari bubur + brokoli,2 hari bubur+ carrot.. selepas itu baby demam dan xnak makan.. after 2 weeks mcmtu bagi makan balik bubur+carrot then muntah 6x sampai xbermaya.. pergi klinik pakar suggest either bubur kosng atau pling selamat susu ibu.. dlm umur dia 7bulan saya bagi balik bubur nasi then muntah lagi..#Buntu #SeriusTanya

1 Balas

Dia alah nasi kot. Tukar nasi ke makanan karbohidrat yg lain ; keledek, kentang, carrot.