Cyst di atas rahim

Ibu-ibu ada tak yg pernah mengalami cyst di atas rahim? Boleh saya tahu pengalaman and boleh kecut ke cyst? Saya ada cyst after miscarriage dan berukuran 5cm.. dr nasihatkan saya supaya jgn pregnant dulu.. boleh tak saya nak tahu pemakanan apa yg dpt kecutkan cyst ?

2 Balas

sy dpt detect cyst pada ovari kiri masa scan nak confirmkan keguguran last January. Since that sy mmg jaga makan terutamanya kurangkan yg manis² dan makanan terproses (mmg tak makan jajan, sosej, nugget etc). Nak kata makan healthy tu tidaklah sgt cuma mmg kurangkan yg manis² & terproses. Alhamdullilah skrg sy mengandung 12w semula & doktor kata tiada cyst.

2y ago

thank youuu siss sbb shareee 🥺 saya ni pon first time kene cyst jd xtau nk buat ape...saya cuba tips sis.. tahniah sis semoga bb dgn ibu sihat selalu☺️