Cyst

Hai, ada tak sesiapa yg scan slpas cek upt positive and ikut LMP dah 4weeks 2day.. Tp xnmpak apa pun dlm rahim. Dan doc detect cyst besar 4.5cm? Cyst tu akan kecut ke mcmna?

2 Balas

masa first pregnncy pon saya ade cyst jgk, tpy dah terlambat jumpe dktr. cyst dah pecah dlm ovari. dktr ade ckp kalau saya dtg cepat dia akan bg ubag n pantau cyst tuh. mgkn masa tuh takda rezeki nk ade bby lagi, tahu pregnnt pon lepas dah sakit perut sgt2 sampai tak boleh bngun rupanya mase tuh cyst dah pecah. after 2weeks buat laporoscopy kandungan pon ggur.

5y ago

Hi sis, masa tu dah brapa minggu?

Selalunya akan kecut bila kandungan membesar. Boleh google makanan yg boleh dan xboleh utk kecutman cyst

5y ago

Hopefully akan kcut naturally nnt..