Airmasak

Ibu ibu ada tak masalah tak leh telan air masak air putih waktu trimester pertama

14 Balas

Masa trimeter pertama sy langsung xde minum air putih sampai kandungan 4 bulan lebih 🤦 xboleh minum , mesti akan muntah 🤦 skrg ni dah 33 week kuat pulak minum air putih sebab rasa dahage jer 😁😁 minum manis2 x leh sebab kurang puas kalau minum air manis,,,

sya pun dulu mcm tu.. nurse sruh beli ribena pastu campur gula sikit, sikit je la jngn bnyk nnti kena kencing manis lak... setiap hri minum air ribena tu je laa... alhamdulillah skrg dh msuk 5 bulan dh boleh minum air masak....

sy squeeze lemon sikit dlm air masak @ letak jus ribena sikit tp x buat pekat, just utk hilangkan rasa air masak tu 😂 cuma boleh minum yg sejuk @ suam je. kalau yg suhu biasa ttp rasa payau dan mual

4y ago

hehe,samala sy pon buat camtu..bagi hilang rasa air masak tu je..x manis pon🤭

ada..ms spnjng preggy sy akn minum air sejuk coway je..air suam xleh nk telan..pdhal air suam la.dlu feberet suka nk minum..ms preggy asyk air sejuk je..😅✌

Saya ✋🏻 rasa nak termuntah balik. Minun termuntah, minum termuntah. Lepastu mulalah sembelit 😆 tapi Alhamdulillah, dah 28w sekarang dah okay semua ✌🏻

pagi2 je. loya tapi x muntah. pagi2 boleh 2 gelas je. pas mnum jdi lmah je sbab nk muntah tp x kluar. pas zohor gitu baru minum air masak balik.

Betul.. Rasa nikmat minum air masak masa hujung trimister ke dua dan seterusnya shj. Trimister pertama mmg x bleh telan air msk.. Jadi loya.

Saya pun tk boleh telan air masak. Melainkan sejuk. N sya perah sikit lemon nk sedap kn tekak. Bgi yg tk ada gastrik boleh la.

Saya dulu langsung xboleh. Asyik nk termuntah je. Perut kosong pn still muntah. Mkan pn muntah jgk. Smpai kena tahan d wad.

Sama la.. Masuk 14 weeks baru bleh minum air masak.. Tu pun yg sejuk.. Kalau yg biasa pahitnya rasa..