7W BOLEH PERGI SCAN KE???

Ibu ibu ada pengalaman nak scan time 7week?

9 Balas

Assalammualaikum semua. Sudi nak share cerita i masa week 6 i excited sgt nak scan. Nak tau pregnancy i normal ke tak. Overthinking dan sebagainya. Pegi scan. Scan punya scan..nmpk kantung jer. Tapi dalam x nmpak ape. Ehh..Dah Cuak. Dr ckp itu normal. Awal lagi. Tak nmpk mungkin sbb terlalu kecil atau lemak perut tebal 🤭Nak lagi detail scan masuk bawah Vijayjay🫣🌸. Tapi i tak buat laa. Scan atas jer. Tunggu nti 8 weeks baru scan balik. Lebih jelas Nti InsyaAllah. Haha sabar yea new mommies semua😂 Jgan byk risau. Kena happy yea kita😊 Semoga baik-baik shj🤲🏻

9mo ago

sy pn scan awal 5w nmpk xnmpk je

sy scan minggu lepas 6w3d...dah nmpk baby dn dgr heartbeat.. ikut org juga agaknya, sbb ramai yg ckp 6w masih x nmpk...tp rasanya kalau sis dah 7w dah boleh dah tu.

Boleh je sis utk comfirmkn pregnancy.. kdg2 kiraan apps x sama dgn scan.. tp doktr ckp yg penting scan nie wlpn awal at least tau dia bkn kandungan luar rahim..

Boleh, sy dulu pegi masa 5w tp nampak kantung. 7w pun kantung lagi. 8w baru nampak baby and jantung 🥺 so kalau awk nak better, try tunggu 8w.

saya 5 week nampak kantung , doc suruh dtg balik lagi 2 minggu. 7 minggu 4 hari baby dh ada heartbeat

9mo ago

Alhamdulillah tahniahhhh

sy pun tgh preggy 7w. tp klu nak scan @ wat buku pink better 8w keatas. sblum 12w..

9mo ago

Tula ingat nk pergi scan sbb bfr this preggy kantung kosong hmm

Boleh tu , 6-8 week dh boleh pegi scan utk confirm pregnancy

9mo ago

sy mgu lepas 5w scan

saya scan 6week. ada kantung je

9mo ago

InsyAllah lagi 2 mnggu ada heart eat and janin aamiin

boleh