Berat baby 36 minggu

Hi, ibu. Boleh tahu tak 36 minggu sekarang berapa berat baby dalam perut bila scan? Saya scan tadi doktor cakap berat baby baru 2.5kg dan doktor cakap baby kecil lagi ini, lambat lagi nak beranak. Padahal kepala baby dah dekat bawah sangat 😢

7 Balas

Sama macam sya la, skrg dha 36week 3 hari then scan berat bru 2.3kg .. Doktor dekt swasta ckp mash ada peluang utk dia mmbsar lg , jgn rsau . Tapi klau dkt Gov kdg sya stress kalau review dkt sna dha la ksar n ayat y drg bagi tu ayat2 membimbangkan sya .. buat sya stress pkirkan berat anak ni ibrat mcm x normal ke . Pdhl benda tu normal je n msh ada peluang utk bby bsar lg

2y ago

Dont worry sis, tu estimate je tak semestinya bila bby kuar mmg berat dia sama dgn scan. Ada org scan kecik je, tp lahir2 besar. Keep positive 💪🏻💪🏻 yg penting bby sihat alhamdulilah

Saya pun last scan baru ni 36 weeks baby 2.6kg je. tapi Insha Allah baby dah hujung ni cepat membesar. Jaga diri danekesihatan. pemakanan juga. kepala baby mmg dah kat bawah. tunggu masa je Kita semua ni. semoga dipermudahkan ya 🤲🏻🥰

2y ago

Ameen. Semoga urusan Puan juga dipermudahkan sentiasa 🥰

sy pon scan 36weeks 2.6kg je baby..nnt baby keluar xtaw la berapa berat...ank 1st pon time keluar pon 2.7kg je...nak jalan pon dah xlarat kepala baby dah kt bawah...due sy 21.4.22...

2y ago

belom lagi...tapi sakit dkt bhagian bawah jela...jalan pon macam penguin dah

kalau saya last scan mggu lpas 36 mggu dah 2.8 kg dah ni tkut pla sya kalau dia bsar sngt😅

blh besar lg tu kjp je...ank sy 3 org lahir 36 week..sorg 2.3kg..sorg 2.65kg..sorg 2.8kg

2y ago

jgn risau insyaAllah bb cpt je grow..

saya 36minggu 3hari berat baby 3.8kg

saya scan 36w berat baby 2.7kg..