Ultrasound

I selalu rasa risau kalau tak scan lama. Normal ke mommies rasa nervous especially first and early second trimester. I tak nak scan terlalu frequent tapi rasa risau tu tak pergi. KK satu bulan satu kali jer 😅#ultrasound

11 Balas

Normal me first mom after 7 yearsss menanti, msa mgdung 2023 tu me kerap scan bila rsa bby cm x aktif bila rsa rindu kat bby dr kata xdk msalah nk scan pon dlm sebulan tu kdg 2 kli sca luar sekli scan kk, then dah 30w keatas krap scan sebulan tu 3 kli scan sebb bby xbrpa aktif rupanya dr scan bby x aktif sebb ruang smkin sempit jer but yerlah first mom kan,, niw my bby dah 8m dh eheheh

1mo ago

❤️❤️❤️❤️🥰So cute betul i pun kerap kat luar jer

KK sebulan sekali tu kira kerap dah awak 😂 selalunya KK satu trimester sekali je. normal je rasa risau tu sebab kita tak nampak apa jadi, belum rasa baby gerak etc kan. doa banyak2, yakin yg Allah yg jaga baby kat dalam. bukan doktor, bukan scan tu. selagi tak ada tanda2 keguguran ke etc, all is kheyr inshaAllah. rahim ni rahsia Allah, tawakkal pada Dia.

1mo ago

lagi satu boleh buat, study/read on what is happening inside. banyak apps yg cerita weekly progress in pregnancy . atau search di yt pun ramai O&Gs yg buat videos tentang ni. bila kita tahu, kita jadi kurang risau. nature manusia memang untuk fear the unknown 😉

Saya tk tahu la better scan dkt luar je sis, buat la 2w sekali . Saya haritu tk pssti kenapa saya smpai 5 kali sebulan kt kk scannya 3 kali je (masa awal kehamilan) tpi bgi saya lgi puas dkt luar sebab teknologi dorang lgi better scanning nya. Kk punya mcm kurang jelas anak tu . Nmpk bergerak2 tpi mcm tk nmpk sngt clear

Normal sis. Sy sepnjang pregnancy, iktkn 3 kali je scan dkt KK. Sy pernah minta utk scan tp dr tu mcm marah pula siap ckp x leh nk scan suka hati, kena ikut weeks 😅. Last2 sy byk scan dkt luar je sis tp bila start rasa gerakan baby sy dh kurang2 dh pergi scan sbb dh dpt rasa klu baby ok ke x

1mo ago

X lama lg dh rasa gerakn baby. Ya better scan je luar 😊

Normal rasanya. Lelaki utk mom yg lama menunggu cahaya mata. Sy buat nt scan, details scan and grow scan kat swasta je. Details scan disarankan oleh doc kk. Nt scan bila kita inform doc kita buat. Happy je muka doc kk sbb kita buat nt scan kat luar tnpa disuruh

1mo ago

I dah pun buat nt scan 😂yea betul gembira dr

kk sy ni 3x je. masa scan utk tgok gender tu, bby x bg kerjasama & dr pun xde nk usaha sgt bg nmpk gender. last2 scan kat luar je, bby pun xbg kerjasama tp sonographer tu try2 do smthg la utk bg nmpk. gambar pun better dari kk. puas hati sikit tgok. hehe

saya bklinik kk 1st trimester 2minggu skali dctr akan scan. sjk masuk scnd Trimester ni baru strt sbulan skali, tp saya ada buat scan kat luar sbb murah jg. saya buat kat sonobee sbb nk tau gender 🤭

normal,sy bkn anak ptme je anak kdua pun mcm tu.Kalau lme sgt x scan sy ajak je suami pegi klinik luar.kk biasa awl trimester dgn hujung trimester je Dr scan ,kk tempat sy gitu la.

Normal. Awak Pergi je scan kat luar. Biasanya scan kat luar sejam macamtu. Sonobee babyak package murah. Boleh print boleh mintak softcopy

1mo ago

Yea sonobee atau Sonovison i gi selalu either one

normal.. sye pun mcm tu dlu.. sbulan 1x mest scan.. normally peg kt klinik swasta.. hsband sye pun nk tgk baby jgak..

1mo ago

😂😂❤️❤️😜Sama la