Biasanya betul kk scan untuk jantina?

I scan 19 minggu and doct kata I baby boy . And ramai cakap kena buat preparation awal sebab 7 bulan barang barang kena standby dalam kereta . Tapi orang orang tua cakap jangan beli dulu so I confuse nak prepare ke tak barang baby and at the same time takut doct KK salah tengok jantina anak

2 Balas

Dari 5 month dh boleh beli sikit2 sis sebab takut due awal & duit pon x terasa keluar mcm air kalau beli sikit2. Saya skrng dh 7 month tinggal barang pantang je belum beli. Better beli unisex untuk baju2 dia sebab takut keluar gender x sama mcm bila scan🤣

4y ago

Kannnn. I pun sama sis btw thankyou mommy semoga dipermudahkan segala urusan 🤍

Selalu mmg org cakap 7m boleh dah prepare. Takut bersalin awal Kita tak tahu kan. If not sure about gender. Rasa macam was², better beli brg baby unisex. Means warna yg dua² gender boleh pakai.

5y ago

Most welcome ❤️