Ramadhan is comiiiingggg.. Fast or not? hmm

I am pregnant with my 1st born. Should I fast? Sebaiknya? ?

63 Balas

Sy pun sama 1st born juga, dah 25weeks..nak try dulu larat ke x..kalau xlarat buka aje, xpayah seksa diri & baby..😊

If nk puasa. Pasti kn nutrisi ckup masa sahur. Kurang amik gula. Susu kurma segelas wajib masa sahur. Insyaallah bole thn.

5y ago

Yes betul 😊

ikut kemampuan diri... kalau dpt berpuasa lg bagus... tp kalau xtahan @ boleh memudaratkan better xperlu...

sy 10 weeks. kurang selera makan dan alahan teruk. insyaaAllah akan cuba puasa hari tu dh try puasa. alhamdulillah berjaya

Berapa weeks dah?kalau awal dr xgalakkan puasa sebab bby perlukan zat ..dr kata kalau mampu boleh bt tapi kne amek heavy sahur..

5y ago

kalau dh 27 week boleh?

Alhamdulillah sy first baby boleh puasa.. Rajin makan kurma waktu puasa.. Minum susu kurma bagus utk ibu dan kandungan

5y ago

Minum mlm seblm tido dan masa sahur

sye pun dh 22 minggu .. terfikir fikir lagi nk puasa ke tak . bcs 1st baby .. so was was sikitt

5y ago

sama la 22 weeks.. sebelum ni dah cuba puasa.. minum susu campur kurma masa sahur. alhamdulillah boleh tahan.. tp keep in mind, jgn paksa diri.. kalau mmg tak larat, buka je..

baby brp week? ibu mengndung boleh berbuka. kalau berbuka tu ats sbb risaukan baby. nti jgn lupa byar fidyah 😊

5y ago

moga d permudahkn semuanya

ikut ketahanan bdn sis... mampu atau tidak utk berpuasa... saya hr tu alhamduillah... boleh berpuasa....

try dulu. saya tak puasa kalau awl pregnancy sbb pernah ada kes heartbeat baby lemah masa tak mkn smpai lunch.

5y ago

Klau msk 12weeks1day sis puasa x?