bila boleh bersama suami lepas bersalin

I Baru bersalin 28 hari... Period Dah stop.. Bila boleh Bersama dengan suami

41 Balas

Kata org dulu2, pantang urat 100 hari sis.. Tapi ada jee yg tkboleh nk tggu, kata nyaa takut suami cari lain sbb nak sgt laa, lama dah tk bagi suami laa, so bagi jee sbb rasa diri dah kuat semula tapi kena beringat, kena laa slowly & jgn kerapkali.. Lagi elok kalau suami yg dpt faham situasi wife dlm keadaan mcm niyy & boleh bertahan sampai 100hari tu. Wife bertahan 9bulan, hari2 sakit relax jee.. Win-win situation laa 😆🤭

Lbih baik tgu hbs pntang 44 hri sis...wlaupon drah sis dh brhnti cpt bukn bererti dh bole brsame, urat2 kite msih memerlukn reht lgi...so seeloknye biala tgu hbs pantang, bia bdn kite btol2 dh sembuh...😊😊😊 Just beri pndpt...jgn kecam sya 🙏🏻🙏🏻

ikut pada masing².. Selesakan diri dulu.. Bagi xde rasa ngilu atau sakit ap².. Macam saya saya 40 hari bru bersama.. itu pun saya pastikan diri saya ok.. maksudnya bila masuk jari dekat situ xde rasa apa.. Kalau rasa ngilu atau pedih lebih baik tunggu dulu.. nanti trauma pulak😂

Cepatnya nak bersama hahaha! I dulu pun 4-5 bulan tak bersama sebab trauma kat tempat jahit 😂 Ada suami yang faham tunggu lama pun takpa, yang tak faham ni kang pantang nampak buka bra dia dah ke depan nak nyonyot 🤣

ikot awak je sis..kalau jahitan dah okay boleh je..macam sy jahitan dah okay lepas 2 minggu bersalin tu,tapi sbb masih ngilu..lepas 120 hari baru leh bersama...ikot sis okay🥰

memang darah dh stop tp baru sgt 28hari sis.. belum hbs pantang lgpun.. luaran mmg tak nampak tp dalaman tk sembuh sepenuhnya sebab tulah kena berpantang 44hari sis..

Seeloknya kne pntang 100 hari.. bby sy da nk msok 4 bulan suami msih xberani sbb dia ade time bsalin.. n dia tgok mse doc gunting.. 😅

Amboi xsbr dia 😂.. seeloknya selepas 100 ari sis.. SB luka dkt dlm kita xblh npk kn cm mn.. bg dia sembuh elok2 dulu.. kita pmpuan bnda nk pkai lama kan👌🏻

awal sgt tu 28hr...x sampai sebulan..x ngilu kee..seram sy ..kena jaga diri sis kesihtn. luaran nampak sihat dlman kite xtau...pantang pun x hbs lagi...

Habis pantang 2 bulan elok lah... Badan dah segar kan... Jahitan semua dah ok... Tp sy pantang 8bulan...sbb pjj dan suami memahami sy masih x sihat....