Suntikan Depo

Hi. saya nak tanya. saya ambik injection depo. period mmg lebih 15 hari tapi sikit2. bila darah dah stop, saya bersama suami tapi lepastu darah ada lagi. ada yang mengalami macam saya tak? risau selepas bersama suami ada lagi darah sedangkan sebelum bersama dah stop. #suntikandepo #bantusharing

6 Balas

bak kata ibu sy...spe yg ambik cucuk depo mmg effect dia mcmtu,period jdi xtratur and spe yg ambik tu..dia lgi mudh nk cept monopos,hormon pun xstabil...So ibu sy suggestkan better ambik jenis pil sekurgnya period ok,xbuat cept monopos..sy pun xthu betul ke x..cuma ibu sy ceritakn pengalaman effect org yg ambik cucuk depo 😅

Normal.. sy pun tga alami benda sama, pagi elok je xde drh, bila xpki pad, keluar plk dia.. dah 2-3kali kena scam..sblm inject depo tu pun nurse da bgtahu risiko dia..

5mo ago

Okay ada stop.. sy xde stop langsung 🥲 cuma dia tahu2 kita xpki pad 🤣.. kira nya awk bleed jenis bnyk la ye.

Saya first time cucuk depo sebelum ni period teratur jer skrg dah 10 hari masih keluar darah tapi saya tak sikit-sikit dia byk terus 😌😌😌

Nanti pergi KK mintak ubat stop kan pendarahan … ckp period dh lama sgt

Nk tny cucuk depo tu tiap bulan ke?? Sakit ke?? N ape risiko die

5mo ago

pengalaman sy, sy jenis takut jarum 😂 so bagi sy agak seriau juga bila dia nak cucuk, makan masa 5 minit jgk nurse tu nak melayan sy punya karenah 😂 suntikan depo tu 3 bulan sekali cucuk. and risiko dia lain ii, ada yg drop susu pun ada. macam sy, sejak amik depo, darah kejap keluar lepastu takde. kejap sikit tiba ii banyak 😂

normal