Bersama suami

Hallu mummy2 sekalian lepas bersalin bila blh bersama suami .. Hehe skrg sya 24hri dah. #justtanya #firstmom

5 Balas

Hi mommies seeloknya 44 hri keatas.. 24hri tu terlalu awal yes walau darah dh hbis dalam Islam pun kata hbis nifas atau haid Dan dah suci mandi boleh Bersama suami .. Tp nifas tk sma mcm haid. Nifas ni berkaitan bersalin so rahim msih fasa pemulihan 24hri Sgt awal.. Boleh jdi effect rahim jatuh.. Nnti puan yg skit.. Sy sarankan 44hri keatas itu pun slow2 jgn ganas sbb bRu bersalin... Igt rahim nK pakai lama.. Bila rahim problem mcm2 skit mudah dpt... Sy harap awk slow talk dgn suami. Moga suami fhm... Yg awk lahirkan tu ank dia juga.. So perlu la dia fhm isteri msih fasa rehat.

1y ago

ok mummy Tq atas nasihatnyaa 😘😘

orang tua suggest 100 hari pantang bersama. tapi sis ikut ats badan sis. seeloknya bagi badan tu betul2 pulih, kuat dulu. pendapat saye, lps ambik perancang. dah buat keputusan ke nak merancang mcm mne? risiko jugak kalau beranak rapat. phm laki mmg susah sikit bab2 tu. tapi tkkn lah laki xphm bini baru lps beranak. jge bdn sis ye. nak guna lame. 💪🏼

1y ago

Kalau saya, sy ambik cucuk depo setiap 3 bulan. Kalau jangka masa lama ambil implanon.

orang kata seeloknya lepas 100 hari. ntah la sis.. saya masih tak terfikir nak bersama suami 😂 mana dengan fobia sakit bawah ni lagi.

1y ago

hehe mmg kita xterfkir. tpi tau la suami nie huhu

Saya baru 2 bulan melahirkan pun masih sakit di bawah ni. Xdpt bayang kalau suami saya minta bersama sekarang🥲

lps stop nifas.

1y ago

xda sdh darah nifas sya kluar.