bila boleh bersama suami lepas bersalin

I Baru bersalin 28 hari... Period Dah stop.. Bila boleh Bersama dengan suami

41 Balas

Lepas pantang sis.. Seeloknyaa.. 100 hri.. Tp kalo dh luka ok.. Rasa tubuh bdan kita pon dh sihat elok. Lepas pantang 44 hari boleh dh..

Seeloknya 100 hari selepas bersalin. Bila luka jahitan betul2 dah baik, sembuh, bercantum elok. Tapi apa2 pun terpulang kepada sis.

Sebaiknya 5 minggu ke atas. Tp tpulang dgn puan. Klu luka jahitan sdh ok, badan sihat, on sj. Tp bg sya 28 hari tu terlalu awal.

Ikut pd bdn jgk.. Sy hari ke 60 baru try bersama.. Tp still rasa sakit, so sy tnggu cukup 100 hari

Terpulang pada Puan la. Sendiri tau kemampuan badan kita. Tapi hati2 la ye. 28 hari tu kira awal lagi

Saya 100 hari. Memang tak rasa sakit bila bersama. Kena pastikan dalaman sembuh sepenuhnya dahulu.

28 hr luka dlmn still xsembuh lg la puan....at least 3bln..

awal sngat tu 28hari ...bsabarlah dlu tggu smpai 40hari pling skit pun..badan nk pakai lama

ikotkan 100 hari pantang suami isteri . tp saya pntg smpai 6 bulan . sbb takot . 😂 .

Sy 120 hari sis...seram plak soalan tt ni. Xsakit ke 😅