misscarriage 2nd jun

Hi i akan hbis berpantang 2minggu hari ni (16/6), boleh terus ttc balik kan? Selalu period akan datang bila ya lepas misscarriage? Teringin nak jadi ibu...

5 Balas

Sama sis. Saya pun miscarriage 6 week (10 jun) hari tu. Ada yg cakap kalau dh keluar darah habis, period macam biasa dah bole TTC semula. Ada juga yg suggest lepas 2 minggu habis bleeding dah bole try. Tapi ni utk kes miscarriage in early pregnancy je la. Yg bleeding tak lebih dari 2 minggu macam tu

June tahun lepas saya misscarriage 8minggu. Doc suruh rehat 6bulan. Biar rahim kita betul² sihat. Sebb kalau mengandungan sebelum cukup 6bulan resiko nak gugur balik tu tinggi. Tu yg doc cakap kat saya la. And now alhamdulillah, tengah pregnant 19minggu.

Saya miscarriage 1st (on january 2019) then misccariage again 2nd (on may 2019)..staff nurse advice untuk gap dulu and at same time take folic acid everyday.then can ttc again..

setiap org xsama.. ada yg 2,3 bulan.. sy next month dh period dh.. jgn cepat sgt rancang nk ada baby lagi.. kasi rahim rest dlu.. maybe 1tahun

5y ago

paling min pun 6 bulan rest rahim.. alhamdulillah sy past setahun gugur then selama setahun consume acid folic & vitamin c. pregnant semula dan skrg dh masuk 25weeks

Saya April buat D&C.. sampai sekarang tak period lagi .. dah 6 minggu lebih .. hmmm