beli barangan baby

Hye2 mommy2 semua kandungan berapa week sesuai untuk beli barangan baby???

40 Balas

Balm tasneem ada 5 jenis tau😍 1. Sleep time - untuk memudahkan anak tidur lena, anak tidur kejap dan anak susah tidur. 2. Calm time - untuk anak yg meragam sebelum tidur, anak yang kurang tidur, dan bantu anak bertenang dari tantrum. 3. CF Rub - untuk masalah anak yang hidung tersumbat dan bunyi 'grrohh grohh' di dada 4. T Rub - untuk anak yang tidak selesa perut. 5. Skeenz - untuk masalah anak yang mengalami gatal-gatal pada kulit Jika tanya yang mana penting? Yang pink dan kuning paling penting bagi saya. Sebab anak tak terjangka bila nak kena batuk selsema. Betul tak? https://wa.me/60142659754

saya ada baca kena 7 bulan ke atas baru beli barang baby. tp ye laa bergantung atas perbincangan dan bajet suami isteri. Suami saya awal lagi beli.. dah cakap dengan suami yg orang tua2 kata kena beli at least 7 bulan ke atas. Tapi dah laa kitaorg pjj. Husband positif, kena doa baik2.. and then dia beli ja.. alhamdulillah husband beli setiap bulan.. inshaAllah pkp dah reda tinggal balik and bawa barang2 baby je... kesimpulannya tawakal dan ikut kemampuan kita je sis.. InshaAllahhh...

Belilah barang awal. Saya dulu ingat masa 6 bulan baru nak beli. Sekali kena pkp. Terus susah nak beli. Skrg dah 8 bulan. Beli pun dalam keadaan yang tidak memuaskan hati sebab pilihan tak banyak. Beli apa yang ada je kat Kedai. Kedai banyak tak buka. Nk masuk mall malas, kena beratur. Beli online tak banyak yang takde size/pilihan warna.

Saya akan beli bila da hampir melahirkan..(caesar) Sebab, doc da bgtau awl2,kandungan sy berisiko disebabkan ada fibroid dlm 5 ketul...dlm masa ni, mcm2 bole berlaku katanya.. So, kakak n suami sy yg akan uruskan brg2 utk baby nanti..😍doakan saya selamat melahirkan ye..mommy2 mesti tak sabar kan nk beli barangan baby... 😘😘😘

Sya beli dari perut 1bulan, beli sikit². Skarang dah masok 5bulan tggal barang² besar dan ubat-ubatan ja 😊. Sbb sya perut 4bulan dah semput xleh jalan. Nasib dah beli sikit². Baju baby semua tanah putih pilihan suami dia nak semua baju anak dia putih. Scan blom g🤣

saye beli brg time 5 bulan..beli skit2 alhamdulilah skrg dh settle sume skali...lps scan gender trus beli tpi beli unisex punyela sbb x tnye sgt ngn scan hehehe..sng beli skit2 sbb kite byk lagy komitmen nk kne gune duit..brg2 bayi mahal2 sbb tulaa..

Biasa org tua2 kata beli masa 7 bulan ke atas. Tp depends lah pada bajet. Nak beli sikit2 dlu pun boleh. Saya pun mak larang beli awal2. Tunggu bwk mak sekali beli brg. Sbb baby 1st tkut saya membazir 😁

Kandungan 6@7bulan dah sesuai pergi beli barang baby..kalau tunggu 8bulan..takut xlarat bergerak nk beli barang baby.macam saya 8 bulan baru beli barang baby.tu pun beli online..maklum saja la pkp kan.

ikot baget kite je sis..ye la mcm sy bkn org ada2🤭so beli awal n beli sikit2 smpi lengkap..nak beli skali gus smue nant tkt pening nak mencari duit nye...😅😅

Memandangkan dalam suasana PKPB byk benda ke beli via online.. Saya week 21 pas scan gender baby trus dh start beli pakaian baby hehe