17weeks preggy.

Hye sis semua.Brapa weeks dpt rsa tendangan bby dan dgr denyutan jtg bby?.Msa prgi klinik hritu denyutan jantung bby blm dengar.#Babyfirst ?.

24 Balas

Sya pn 17weeks sis.. ptama kali dngr dnyutan masa 12weeks.. lps tu dnyutan jntung dh jdi stiap minggu sbb sy ada high bp.jd every week review..best jg sbb dpt dngr dngupan baby stiap minggu kdg2 2 kali sminggu hehe.. ni ank kdua jd 14week dh dpt rasa pgerakan mcm bubble2 tu tp tak sllu.. dlu ank 1st around 22weeks..

4y ago

bleh sy tau high bo tu brape ? mmg procedure eh kalo ade darah tinggi mmg kene pantau setiap minggu baby ? sbb sy dulu baby meninggal dlm perut kes bp high jugak . ujung² prengnency kene bp

sy check up 9week scan. dh dpt dengar heart beat baby by ultrasound.15wk dh rsa bubble2, tpy x kerap. dh msuk 17wk mcm breakdnce dlm pewot ni. paling ketara pg & ptg.. Alhamdulillah Allah bg rsa gerak baby seawl ni☺️

Dah 21 weeks..tiap kali pi kk..nurse x ukur lg tinggi rahim n dengar jantung baby..saya pun dah lupa berapa weeks baru start nurse buat..maklumlah..dah 6 tahun jarak kelahiran dgn anak yg dulu...

hye sis.. Alhamdulillah 8 minggu dah dgr heartbeat. Baby munculkan diri pulak 18 minggu.. hehe.. skrg dah jadi excited tunggu bila baby dah mula aktif menggelikan perut mama dia.. 😘😘

Sy dpt dgr heartbeat baby time 12 weeks. Sgt jelas dan kuat. Skrg sy 15 weeks. Org kata ank first lmbt nk rasa baby gerak. Ikut badan. Ada yg 16, 17, 20 weeks. Mcm sy kulit pun tebal

Salam sis. mcm i 15 minggu 4 hari dh ada rs jentik² tp gerakan lembut. Lagipun terpulang dgn individu. Ada yg seawal 15 minggu ada yg 20 minggu. Jgn risau yer 😊

Sy 12 weeks scan dah dgr kuat jelas jantung baby. Skrg 15 weeks masih menunggu tendangan si kecil. Org kata first baby lmbt. Ada 16, 17 20 weeks

Cemane nak tahu tu kick atau perut masuk angin yaa ? Sebab kadang tengah kenyang pon terasa something kat perut ni . Saya dah 17weeks .

first scan at 13weeks dngr dnyutan jantung baby... doc ckp bby sihat... skrg 15weeks blom ad lgi rasa tendang² halus d tummy😅😅

Saya first scan masa 6weeks dh dgr denyutan jantung tp tk kuat sgt la . Tendangan tu 20+ kot , sbb saya 19weeks pn tk rasa lgi