mual

Hye semua..saya nak tanya,kenapa ya rasa x selesa ngn badan..bila telan air liur,rasa mual..tak muntah..tapi bila minum air pn rasa x sedap badan. Sekarang da masuk 11week. Normal x?

2 Balas

Ye..betul tu. 1st trimester memang mulut rasa tak best dan serba tak kena..Akan rasa loya. Saya 13weeks siap xleh nak bau makanan.

Normal sis.. alahan awl khamilan.. nti lama² hilang la mual² tu.. kdg boleh jdi hilang selera mkn jgk