Sekadar Meluahkan Perasaan

Hye semua. Saja nk berkongsi cerita. Saya sebenarnya xde lah terdesak sgt nk anak dlm masa terdekat ni. Tp happy at the same time kalau dpt tau yg sy preggy Hehe. Cuma sy xnk stress kecewa bila xdpt jd sy wat lek wat peace la. Tambahan kami blm stable, rumah pun xde lg masih menumpang rumah parent so sbb tu kami pun mcm blm terdesak lg. Yelah bila dah start dpt tau ada kandungan of course lah nk yg terbaik utk anak kan? Start dr awal lg nk kne jaga, gi kerja pun dh xboleh dgn motor lg, kne bli mknn berkhasiat, susu, folic Acid dan mcm2. Tp ibu2 kami berdua sgt mendesak. Mcm2 tips mereka bagi. Mmg bagus. Tp ada kalanya agak stress Haha. Siapa yg senasib dgn sy angkat tangan! ?‍♀️

13 Balas

Klo pasal acid folid tu sis boleh pergi KK, consult dengan doktor cakap nak mintak vitamin utk cuba pregnant. Acid folid xmengandung pon boleh makan. Bayar rm1 je daftar kat kk nanti. . Makanan sepanjang pregnant tu sy xfollow sangat pon sis. Kite ikut bajet poket kita. Kecuali makan ubat/supplement yg KKia bagi ni penting. Mcm susu untuk ibu mengandung, sy mmg xsuka minum susu. Sy ganti dengan makanan yg tinggi kalsium je.

4y ago

Kt guardian pun ada jual folic acid mcm kk bg..jual sepapan2 cmtu.ari tu sy beli 3 papan utk sbulan..masa tu dia ckp ada promo jd 0.75 sen sepapan.