Persediaan terima baby baru

Hye Salam mommy, mcm Mana persediaan mommy smua nak dpt baby baru, terutamanya dari segi kewangan , ekonomi Kini smua perlukan Kita buat kerja lebih demi menampung keperluan harian, mommy semua tahu setiap kehadiran baby pasti akan Ade rezeki yg Tak disangka, tp utk segala persediaan, adakah mommy buat saving khas? Sy sendiri terpaksa downsizing lifestyle bila terima Khabar hamil lg, sedih + gembira..ape pun kene teruskan hidup dgn kuat🫰

7 Balas

Insyaallah anak itu pn rezeki. Masa dpt tahu pregnant, bertubi2 terima berita baik.. syukur alhamdulillah. Dpt bonus, dpt increment, pegi memana ada je peniaga yg belanja makan. Padahal perut x nampak pn lg masatu. Siyes sy yakin ni mmg rezeki baby. Sy dlu pegi memana mcm x pernah pn ada org belanja mkn 😅.. dr segi kewangan, sama2 support. Lifestyle kami plak mmg dr dulu simple sesangat. Belanja yg basic2 shj. Nafsu shopping mmg kureng sikit. So alhamdulillah dari sblum kawen sy ngan suami dedua jenis ada saving hasil dr lifestyle yg simple. Bila dh ada baby, start saving lebih dr biasa je la in case nk guna utk keperluan baby

9mo ago

terbaik puan, moga terus istiqomah menabung..terbaik puan😁