persediaan utk caeser

hi mommy semua.apakah persediaan utk kelahiran secara caeser? boleh share tak persediaan barang utk ke hosp?

2 Balas

Khas utk Caeser sy xtau. Tp ni scr overall. Tips ni kakak ipar saya yg share. LABOUR ROOM #Ibu 1. Kain batik - 2 helai 2. Pad overnight @ khas slps brsalin - 2 3. Stokin renal 4. Biskut/kurma/susu kotak/energy bar(sneakers,mars) #baby 1. Baju lengan pjg - 1 2. Pampers NB - 3 3. towel baby 4. Kain napkin 5. Kain bedung baby yg ad hood.....*kalau xde buleh BWA topi ______ WARD...(PRNGINAPAN 1MLM) #Ibu 1. Kain batik 5 helai 2. Baju lengan pjg 3 helai 3. Pad.... sebanyak mungkin 4. Underwear pakai buang 5. Stokin 3 pasang 4. Tudung 5. Towel 6. Alat mndi (cermin,sikat,sabun,) 7. Gunting (nk buka mknn sbb tym ni kita x bertenaga) 8. Makanan minuman (roti,biskut oat,air kotak susu,Milo,soya..)**kna bawa kudap2 yg mengenyangkn....sbb mmg akn lapar sgt2 bila mnyusu ** 9. Sudu, pinggan atau bekas mknn yg bertutup (utk simpan mknn hospital bg..tp.time Tu xsempat mkn..bleh smpn) 10. Plastik utk letak baju Kotor utk dikirmkan pd org setiap Kali diorg dtp melawat #Brg Baby utk dlm ward 1. Baju baby dn seluar 4 pasang 2. Pampers 3. Baby wipes..bwk yg packet besar 4. Mnyak bby...utk sapo2 tapak kaki..betis.(utk Dy selesa tdo kalau fatin dh xtau xdiamkn bby...if Dy menangis) 5. Bntal utk mnyusu bby..utk alas bby ms mnyusu 6. Radio/audio Qur'an (sbb dlm hospital...byk bnda2 halus gnggu bby nangis nonstop..)**optional kalau ad** *saya copy paste semula ya~

Bila date czer?

4y ago

😂😂😂😂 Saye 4/8 nie pun duk blur lg.tanya doc dia ckp nnt masuk op room baru tau 😅🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️