Persediaan Bersalin

Assalamualaikum mommy2 kt sini blh share checklist brg2 baby & mommy yg perlu dibawa ke hospital utk persediaan bersalin x? Sy pregnant anak pertama 4 bln☺

1 Balas

Saya bersalin kat governmnt guna pakaian hospital je 1. Baju balik baby 2. Bedung 3. Sarung kaki tangan 4. Topi baby 5. Baju balik ibu 6. Stokin pantang 7. Pad 8. Disposal panties 9. Thermos 10. Cawan & sudu 11. Makanan & kurma 12. Milo 3in1 13. Pampers & wipes Nak pi bersalin tu pakai lah selipa yang tak licin. Jangan pakai kasut bertumit. Masa saya tengah tunggu katil tu ada ibu jatuh sebab pakai kasut bertumit. Sakit dia tak tahu lah sebab dengar jatuh terduduknya kuat

4y ago

Hehehe sy nk kena cri kain yg free size ni. Sbb nya tkut pakai kain batik nnti lucut pula 😜 terima kasih ats pencerahannya