Persediaan terima baby baru

Hye Salam mommy, mcm Mana persediaan mommy smua nak dpt baby baru, terutamanya dari segi kewangan , ekonomi Kini smua perlukan Kita buat kerja lebih demi menampung keperluan harian, mommy semua tahu setiap kehadiran baby pasti akan Ade rezeki yg Tak disangka, tp utk segala persediaan, adakah mommy buat saving khas? Sy sendiri terpaksa downsizing lifestyle bila terima Khabar hamil lg, sedih + gembira..ape pun kene teruskan hidup dgn kuat🫰

7 Balas

Sy saving jgk tp saving utk kgunaan lpas bersalin… utk insurance bby la sllunya.. bab pakaian or brg2 bby lak sy guna pakai blik je.. mcm sy, pampers pakai masa dlm pantang je.. lepas tu sy akan pakai dua, pampers utk kuar rumah n cloth diapers.. pakai basuh pakai blik.. jimat byk 😅 Sy otw no 3, so agak pening jgk la sb anak2 yg atas da skolah.. pe2 pun moga kt semua ibu2 kuat tuk tolong n bantu suami tuk segala kos 🌸🌸🌸

9mo ago

yea moga sama2 Kita kuat ye