Persediaan terima baby baru

Hye Salam mommy, mcm Mana persediaan mommy smua nak dpt baby baru, terutamanya dari segi kewangan , ekonomi Kini smua perlukan Kita buat kerja lebih demi menampung keperluan harian, mommy semua tahu setiap kehadiran baby pasti akan Ade rezeki yg Tak disangka, tp utk segala persediaan, adakah mommy buat saving khas? Sy sendiri terpaksa downsizing lifestyle bila terima Khabar hamil lg, sedih + gembira..ape pun kene teruskan hidup dgn kuat🫰

7 Balas

Sy lak surirumah. Cuma dpt jimatkan part susu (insyaallah akan breastfeed), pengasuh dan mungkin kesihatan baby. Bonus suami tahun ni pun simpan utk kegunaan baby. Insyaallah Allah bantu setiap hamba-Nya dgn cara berbeza

9mo ago

betul puan, klau ikotkan status Sy pun suri rumah, sesekali Bantu husband buat kerja2 opis sikit ..brg2 baby yg lama2 mne bole pkai, pkai semula, dh xsama mcm dlu, smua nk baru, ekonomi skrg ajar Kita utk lebih berjimat..