spoting after sex

Hye ptg smlm ada buat hbgn ngn suami(doggy). Terasa dlm sangat. Lps tu ada drh masa sy kencing. Tp lps tu sy pki pantyliner, xda lagi drh.. Mlm tu bsama lagi dgn hubby (missionary) ??? tp xda lagi drh. Sy malu nk bgtau misi or doktor. Sy cuma nak minta nasihat drpd rkn2 d sini, apa ptt sy buat.. Tp pagi ni, spoting xda lagi.. Sy rehat je hrini

14 Balas

Darah cuma keluar lepas bersama kan? Masa lain xde kan. So possibility tu darah sbb geseran je. Tp kena pantau jugak. Tapi kalau boleh jangan kasar2 awal2 pregnancy, ni kalau pregnant lah. Tapi, kalau tak pregnant, dan setiap kali bersama ada darah, better refer doktor. Mungkin ada masalah lain.

4y ago

Yup ni betul

Check spotting.. Kalau darah fresh, baik refer Dr. Tapi kalau brown.. Keluar skali ja, insyaaAllah.. Baby okay. Be careful ya mommy.. Bersama suami xsalah.. Cuma nt kalau keluar spotting lagi..mommy yg risau.. Risau tu kadang2 boleh bawa stress.. Stress tu yg xbaik untuk baby..

Saya pun jadi masa tu baru 6 weeks.lepas tu pergi klinik,nurse nasihatkan jangan bersama dulu.jadi,saya memang takut nak bersama tu..tapi,tak lama lepas tu,saya rasa baby ok.. then,takpe LA..take care sis

Saya penah jugak , kluar coklat sikit je ... pastu tkde dh wlaupun kerap bersama .bile buat doggy style memang rasa dalam sgt 😂 . tp doggy tulah suami suka sangat . layankan aje la .

Sy pun pernah macam tu,sekejap je. Lepas tu tak ada darah dah. Klu buat kerja pun macam tu, alhamdulillah tak ada apa. Now dah bersalin. Klu sis risau boleh tanye doc ☺️

Saya pon pernah skali keluar darah after sex. Cuak jugak, tapi skali tu je, lepastu tak keluar darah dah. Alhamdulillah sekarang dh 8 bulan, baby ok je

nafsu jgn smpi menjejaskan baby. buat relax2 je . kalau sakit pedih stop dlu. lain hri sambung lg

Kalau 1st trimester better jangan berhubungan dulu sebab kandungan masih lemah..tunggu 6 bulan ke atas baru boleh.

4y ago

Tak perlu tunggu 6bulan keatas sis ..after 12weeks pun dah boleh 😊sebab kalau bawah 12weeks kandungan tak boleh dikatakan kuat lagi ..so dah masuk 3bulan dia dah kuat sikit sebab dah banyak guide ..

Biasa Tu geseran masa kite bersama diawal kehamilan..better rest dulu bagi bby besar sikit😊

kalau disahkan hamil dan masi awal boleh kah BD dgn psgn?maaf soalan agak lucah sikit