Bayi 6 bulan tak berak

Hye nk tnye normal ke kalau bayi 6 bulan 25 hari tak berak 2 hari ? Dah makan makanan solid

1 Balas

X normal. Bw klinik. Klu sembelit nnti dia nk teran teruk dia. Anak sy prnh jd. Hari kedua mlm bila akhirnya dia nk berak, teruk dia teran smp longlai. Bila keluar sikit je tp tayi dia berdarah. Sy bw klinik terus. Doc bg enema utk dia membuang. Bila berak, tayi dia berdarah. Doc bagi ubat lembutkan najis kna mkn 2 hari smp dia blh berak normal n byk. Esok tu dia buang tp x teran teruk. Sy bagi byk mkn buah and bagi bubur sj. Even though kuat minum air, dia still sembelit sbb ms 6 bulan tu dia x blh mkn byk sgt ayam.

3y ago

Tp ayam tu nnti bila dia dh dlm 10 bulan mcm tu cuba bg. Anak sy dh blh mkn ayam dh sekarang.