Bayi 6 bulan start makan tapi tak berak 3 hari

hai mommies.. normal ke bayi 6 bulan yg baru start makan tak berak 3 hari.. perut lembik tak keras.. kentut tpi tak berak .. risau la😫

4 Balas

Kena banyakkan air mineral. Anak saya minum air 250ml per day. Kalau tak memang tak berak atau kalau berak after 2 days pun meneran gila. Saya bagi waktu dia main, dia kehausan (tak terhad waktu makan je).

Anak sis minum susu formula ke.. Anak sy pn dah start makan sebelum ni berak banyakk. Pastu 3 hari ni belum berak lg. Bagi susu formula

Penyusuan ok? Tekstur bubur cair tu mcm puri? Blended?

1y ago

Normal sbb dah mkn pepejal

Water intake mcm mana? Menu bby?

1y ago

bubur cair.. air bg sebelum mkn n selepas mkn