bayi 6 bulan

hye nk tanye..ank baru strt makan tapi kena sembelit pulak..nk berak menangis2..bawah bontot dah merah2

2 Balas

kalau sembelit tu .. sis boley bagi dia air oren sunquick .. kacau buat dlm botol bgi dia minum dalam setgh botol .. kalau x oke jugak sis bagi dia pisang .. pisang jgn bgi sebtg gitu .. sis lecek2 dlu baru bagi dia .. ☺

Make sure letak nappy cream nanti baby lagi rasa sakit. Dahlah kena sembelit. Bab start makan ni memang kena trial and error sbb kita pun taktau mana lebih serasi dgn perut dan selera baby kita