Kiraan EDD BABY

Hye.. Nk Tny.. Last 1st Day Period Saya Pada 13.01.2020. Manakala tarikh OPK +ve saya pada 19.03.2020. Tarikh EDD Baby Akan Kira Mcmne? Ikut Tarikh Period Atau Tarik OPK Sy +ve Ye?

3 Balas

First nurse akan kire ikt last period... Next appointment doc akn scan parameter... Mase tu mgkin edd akn berubah... Mcam sy first edd 13/8/20... Leps scan parameter edd sy dah jd 2/9/20 sbb ovulation sy lmbat... Alhmdulillah baby growth ikt latest edd...

Ikut LMP. Lepastu doc akan scan semula untuk tentukan kalau ada perubahan edd. Mcm sy ikut lmp, progress baby lebih kurg dgn edd awal yg diberi. So takde perubahan. Dont worry, yang penting baby sihat.

hi nak tanya last day period saya pada 09.02.2022