Makanan bayi

Hye mummyy semua..boleh ke anak 5 bulan 14 hr kita cuba bagi makan...means try bagi nasi lembik yg diblend? Mohon pencerahan? Tq mummyyyy semuaaa..

2 Balas

sy bagi. bru hari ketiga. 5 bulan 18 hari. start dgn bubur yg cair2. sbb sy ada kenalan dr dan nurse. dah dorg ckp dah boleh. sy bagi jela. mula2 ragu jugak. ni pantau berak dia ok x smua. alhamdulillah ok. anak dah pandai duduk ke? diri kuat x kaki? mula2 ragu jugak. bg sy ni risiko sendiri la. tp lagi stengh bulan nk msuk 6,xjauh dah..ni sy la.. ikut puan..nk tunggu 6 bulan pon boleh..

tidak! tunggu genap 6 bulan