coke

Hye mummy2 smua... Blh ka minum coke sejuk semasa hamil, mengidam nk minum *firstbaby *8weeks

13 Balas

Saye pn teringin sejak awal mengandung sampai dh 27 minggu ni.. Tapi tk dapat minum lagi air coke nye sbb suami tk kasi.. Seboleh boleh nye dia tk kasi😅saye pn takut sebenar nye nk minum walau pn kandungan dh besar.. Mungkin minum nanti lepas bersalin berpantang..kalau awak nk minum.. Minum sikit jelah buat rase rase☺

Minum la seteguk dua je ok.. sbb air gas tk berapa elok.. masa sy ngidam pn mnm jgk tp sbb alahan teruk hbs muntah blk.. tp tkpela jnji lepas teringin tu hehe

elakkan lah minum. awal lagi kandungan tu. rasanya semua ibu-ibu ada rasa teringin tapi yg mana tak elok utk baby elakkan lah.. kesian baby.

Awal lagi ni puan kalau boleh elakkan, elakkan lah ya. Tunggu kandungan dah besar sikit. First trimester adalah tempoh yang sangat fragile.

Boleh. Minum sikit. Yang penting lepas perasaan mengidam tu..apa salahnya mnum. Sy setiap kali awal2 mgandung mmg mgidam mnum coke sejuk..

Sampai sekarang teringin, tp bila beli, akan hilang kan gas dia ke level minimum.. Baru la minum sesedut dua sedut.. Try la..

Boleh,tp jangan la sekali hadap. Saya pun minum coke masa pregnant. Sekadar lepas mengidam je

Seelokkan sis elakkan dulu .. masok 2nd trmster nnti blh sis, tu pun skdar ilangkan mgidam

Boleh sis..tp sy campur dgn air masak sikit..so ilang sikit gas dia..

Boleh tp jgn byk. Sy 28w pn takut nk minum air gas.