cara paling berkesan untuk naik kan hb dekat2 nak bersalin

Hye momys, ada ka tips untuk naik kn hb mnum ubt pn xjln. Ada spupu suggest mnum ubt maltofer kata nya ok.. ada tk momy2 yg mnum ubt tu , ok x? Skrg da 33mnggu 😢

23 Balas

Tips saya . Makan ubat 2 jam sebelum breakfast . In sha allah hb naik . Saya amal mcm tu dan ajar dekat kawan pun mcm tu darah dia naik dri 9 ke 10 then skg 11

banyakkan minum air limau..mkn buah kedondong..jambu batu..amalkan setiap hari..insha allah naik hb tu..mkn ubat zincofer ke apa ke telan dngn air limau..

sama saya pun dah msuk 7bulan hb jdy low turun 10.8 arinih🥺doktor tuka ubat zincofer xsilap..30/11 nnti keno g klinik plopt..awal pregnant hb 12 skmo

saya slalu ada msalah hb low ..tp hujung ni saya slalu minum susu ja ..tau tau hb cantik pulak 11.3 baru ni cek .. skrg dah 37mingu tungu masa je

sy dokter bagi ubt maltofer fol hb ok xturun xnaik... sy dah 37minggu... cubalah ubt to sis selera mkn pun ok

2y ago

kunyah 2biji selepas makan pagi... sy kunyah skt pastu telan dngn air

saya dri awal sampai 8 bulan xde mslh hrp lpas ni ok lah ..saya amlkn mamariam gn habatul sauda

minum air rendaman kurma or minum susu farm fresh kurma. kalau ada gdm, kurangkan sikit

Cuba minum susu HL and perbykkn rehat😊 sekadar memberi pendpt

saya skrg baru try maltofer.haah nk tgok esok ok x ok.ahhaa

jika takde gdm, amalkan makan kurma 3 biji sehari, setiap hari