Pantang Czer 2 minggu ke atas

Hye momy smua . Nak tanya pantang lebih 2 minggu . Kentang dgn santan boleh makan tak ? Makanan bergoreng boleh makan tak ?

2 Balas

mcm sy dlu mak n mil xbg mkn kentang sbb baru lg takut angin..nnti perut rs sebu bila dh start angin... ..nk2 ank fully bf ms tu takut anak kembung dan sakit perut jika kita makan..tp tu tuk diri sy..tuk orglain sy kurang psti mcmne sbb ada org xkisah makan je smuanya .mcm sy..sy kena jg btl2.. nk2 sy ms tu anak lahir prem..lg byk sy nk kena pantang make sure tak memudaratkan pd bby sy.... mcm santan2 pun sy tak makan ms berpantang..goreng2 mcm ikan goreng msih boleh mkn ms berpantang..kekdg mil dgn husben mskkn lauk ikan bilis goreng dgn ikan goreng biasa..ikan yg tak gatal tuk makan dgn nasi dan sayur

1y ago

smla..sy pun czer bersalin 34 minggu ms tu..jd kena pantang btul2..

Kentang tu memang takut angin. Nanti risau baby kembung. Santan pula makan jarang². Kalau bergoreng mak saya tak bagi sangat. Boleh makan cuma risau kita batuk sebab berminyak kan. Bila batuk, faham² je la tempat berjahit tu 😅