Makanan berpantang

Sy nk tnya sis2 semua .. utk ibu yg lahir czer & masih dlm pantang .. makanan apa ya yg sesuai utk makan .. makanan bergoreng bole ke makan ?? Ada tak ibu2 yg tak pantang pun bab makan .. makan je semua klu gatal baru stop .. bole share tak pengalaman makan pantang utk czer ?? Baru pantang 23 hari tp dh xlalu nak makan rebus jaa πŸ˜₯ #ingintahu #bantusharing #1stimemom

1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Saya tak pantang. Keluar hospital pon dah makan cheesekut, tak boleh tahan nafsu. Air sejuk pon bedal. Kfc mcd semua makanan lah saya bedal. Alhamdulillah takde pape pon, luka pon elok je. Yang pasal gatal2 tu, kalau awak takde alahan dengan benda tu should be ok. To be safe elakkan seafood lah dulu, in case kan. Tapi saya memang takde gatal2 pon even tak pantang. Dekat hospital pon diorang memang bagi je semua jenis makanan. Orang tua je yang suruh pantang ni. Kalau ikut doctor, selamat je untuk makan semua makanan yang awak takde alahan.

Baca lagi
1y ago

Saya setuju yang niiii. Rasanya pantang mknn org dulu ni mcm sesuai utk yg focus nk turunkan berat badan lepas mengandung. Secara saintifik pun tk terbukti makanan tertentu je yg elok lepas bersalin atau utk luka. Selagi tau kita tk ada alergik dgn makanan tu, makan je. Kesian tgk kadang sampai minum air pun limit setengah cawan je utk waktu makan. Kena tunggu waktu makan seterusnya utk minum air lg setengah cawan.