Santan dan makan pulut

Hi moms. Sy dah habis pantang 44 hari.. dah boleh makan makanan yang ada santan tak? ?

6 Balas

Dah boleh je mkn mknn yg bersantan. Santan actually effect pd susu badan towards baby je lagi, bukan dkt mak baby. If mkn mknn bnyak santan, nnti baby cirit or kembung perut..boleh makan, tapi bukan dlm kuantiti yg bnyak. Haa gitu 😂

Klu ikut dari pihak kesihatan, tk da hlngn nk mkn apa sj melainkan mknan tu bole mndtgkn kesan buruk pda dri sdri mcm alergik ke

sy mkn semua apa yg sy bleh mkn sblom sy deliver..santan ke,pulut ke,nenas ke,..asalkn mknn tu x elergik pd badan,sy balun je..

sy dh balun awal. haha masak kurma, kari. tp buat xpedas la.

saya dalam pantang makan santan takda masalah pun

4h ago

sama. hahahahaha😆 balun je smua