susah nak buang air besar

Hye momy semua . Saya preggy 15w dah . Tp susah nak buang air bsr smpi pedih perut pedih ulu hty .. Tak selesa perut. Any suggest nk mkn ape . Ubt mmg xlah kan?

29 Balas

sis try g farmasi tnya ubt lawaskn @ lmbutkn najis utk preggy..Boleh je sb smbelit kn...

Minum air bnyak.. sy alhamdulillah start dr awal smpai ni senang sangat membuang

kene minum byk air dgn makan buah.. insyaAllah senang nnti nak ke tandaz

cuba ambil minyak kelapa dara.vco.sembelit takde.bersalin pon mudah.

1 Dragon fruit (red) a day and lots of water .

Num fresh milk je tggu 10mnt @ lebih akn kua segalanya😁

Ibu try minum byk air masak n buah buahan...🙂🙂🙂

Thanks momy smua.mkn pds skit lju2 g toilet..

sy pun mcm tue.. da 15 week.. asik sembelit je..

Minum air masak banyak..amalkan makan buah2..