Mengandung Selepas gugur sebulan

Hye moms...nak tanya..ada x yg prnah alami...lepas keguguran..tak sempat nak period...dah mengandung lagi ?

34 Balas

Tp bkn ke doktor ada nasihat lepas 3 bulan? Dlu bidan ad ckp, lpas gugur mmg sgt subur, tp utk kesihatan ibu x elok.. org tua2 nasihat, pantang gugur ni lagi bisa dr beranak. Sy gugur 7w pantang suami 40 hari. Tp kalah dgn naik ghairah jgak waktu tu. Spatutnya ghairah pon x digalakkn. rahim kita ada satu je .. jagalah elok2. Wallahualam.

5y ago

sma laaa, sy pon mcm tu jugak ,awk dh brpe mnggu 😊

Hi semua, saya baru keguguran pada 3/7 yang lepas masa 7w dan bleeding selama 10 hari sehingga 12/7. Tiada d&c sebab darah turun habis and masa scan takda kantung. Then saya period selama 3 hari 21/7-23/7. Saya lewat period then 28/8 saya check upt positive. Nak tanya, sama ada pregnancy ni bahaya atau tak?

Salam nak tanya lps kguguran boleh bersama dgn suami bila ye..sbb sy pn bru mgelami keguguran seminggu yg lepas..sy nk sgt mgndung lagi..seronok dgr lps gugur sbulan mgndung balik..

5y ago

Biasa kna pntang sekurang2nya 2minggu sis 😊

Saya gugur 8 Ogos. Dua minggu pastu lekat. Dpt tw preggy sbulan slpsnya. Ingatkn bln 9 tu piyed seminggu. Rupanya bleeding. Skang sy 10w. Esok bru nk wt buku pink.

saya sebulan lebih baru lekat balik sbb mmg saya rancang lepas period yang normal balik baru ttc. so sempat la sekali period dlu baru lekat.

5y ago

semoga dipermudahkan ttc awak ya. in shaa Allah.

Sy.. Lpas gugur je.. Trus lekat.. Bulan 9 gugur, bln10 lekat y baru.. Dh 3 bulan dh skrg bby sy.. Alhamdulillah..

5y ago

Wahhh tahniah sis...semoga baby sihat selalu 😘

🙋‍♀️Saya.. Gugur 28/2. Lekat balik 26/4🤭.. Sempat sekali period. Awal awal buka buku doktor dgn nurse bising juga.

2y ago

Hai sis. walaupun komen sis sudah agak lama. saya nak tanya, masa minggu2 awal pregnant macam mana penjagaannya? bedrest duduk rumah je ke atau boleh je kalau nak jlaan jauh balik kampung?

Sya pun sis gugur bulan3...dan tak sempat nak period...dah mngndung...sekarng sya dah 34minggu 😀😀😀

Sy ank meninggal dlm kandungan msa dh ckup week lpstu xsempat period mengandung lg tp kandungan tu xmenjadi mybe rahim lemah lg.

5y ago

Ksiannya 😫 mudahan baby sihat

Tahniah Sis..Cepatnya!!! Saya pun baru 1 weeks Berpantang Keguguran. Harap ada rezeki mcm sis. Sis brapa week keguguran hari tu?

5y ago

Msok 7weeks sis...2mggu pntang..