The last child

Hye moms Ini ank sy yg ke tiga (terakhir) diberi nama Marissa..ms preggykn Marissa,adalah pengalaman mengandung plg mencabar,sy didiagnos as Symphysis Pubic Dysfunction (SPD) bole gugel tgk ape benda SPD ni. Then bile bby lahir,SPD sy resolved. So skg Marissa 4 bulan,the thing is,she was so different from other siblings.letak je nangis,tido kejap2 je.kalu sejam dia berjaga,sejam la kene pgg/dukung dia..smpai dia nk susu n tdo br letak!tu pn tdo half hour je.so kt rumah ni mmg ssh la nk masak,nk kms,nk basuh baju,mmg mencabar bg sy.hatta nk lipat kain yg kejenye duduk pn x bole.sbb sy kene pgg dia,mmg style letak je akn nangis mcm kene dera!tp kalu pgg/dukung dia diam la.pnh a few time sy pgg dia,tp sy duduk pn dia nangis mcm kene cubit!sy rase letih sgt..im a working mother,as a frontliner.kdg tu rase nk g keje je sbb kt rumah x bole wat ape.tgk baju berlonggok x basuh,mainan sepah sane sni lg letih..pnh jgk dlm a few months ni rase nk give up!ade jgk husbnd tlg tp org laki kn tlg mne je..mksd sy cntoh,tlg vaccum ruma,mmg bersih tp sudah siap tu vacuum dia tinggal je tepi dinding x simpan blk dlm store,cmtu la mksd sy.so ape yg bole sy buat kt ank sy spy dia x nangis bile letak?sy beli mcm2 toys,teethers,tmpt tdo mcm2 ade!still dia bile bkk mata je mst kene dukung!aduhhh..nsb da last!(sbb da ikat)can anyone share how u deal with this kinda baby?thanks

The last child
2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Just like my son.he's 6 mo now.mmg clingy. x bole nk buat apa pun.mcm household chores apa yg mmpu sy buat.kalau sy trlalu penat.i just let it be.biar je la.sy surirumah.keje2 rumah mmg xkn pndai siap.my baby bila nk tido kena brkepit baru tido...sy lyn je la...xpe sabar2 je dulu sis.besar jg dia nnt..

Baca lagi

semoga Allah permudahkan urusan puan... insyaAllah anak syurga ni nanti akan menyenangkan puan... mesti comel anak bertuah ni kan...