Tanda Seminggu Lagi Nak Bersalin

Hye moms.. Kandungan saya dah masuk 38weeks.. Ni anak pertama saya.. Korang boleh share tanda2 seminggu atau beberapa hari lgi nak bersalin? Dah baca banyak kat Google.. Saje nak tahu pngtahuan n pnglman korang mcm mna.. Kot2 laa tanda2 korang tu dah ada dgn saya

3 Balas

Biasanya bila dkt2 nk bersalin kita kerap cirit birit..kluar tanda darah +lendir.. Contraction mcm senggugut tu tp berdouble2 sakit die mmg x senang duduk.. Kluar air ktuban..ada jugak yg kerap mngeras je x de contraction tu pun tanda bersalin yg pnting masa die konsisten la antara 5 ke 10 minit..

3y ago

Haa.. Klau yg Pn ckp ni, ni tnda2 dlm msa 24 jam lgi baby nk kluar kn..

Ohhh mcm tu ke.. Sbb skrg ni saya tngah alami sakit tulang punggung je.. N tulang kat blkang pinggang pn sakit.. Lebih2 lgi klau malam time tido.. Nak tukar posisi tido tu punya la payah pinggang blkang mcm dah kena pukul

3y ago

Sbb bby dh msuk laluan mmg kita akn rasa x selesa hujung2 ni..

Xde tanda, tahu tahu sakit contraction yang teruk and pergi hospital dah buka 6cm