Baby 5 bulan belum suka tummy time

Hye moms. Anak saya dah masuk 5 bulan tapi tak suka tummy time. Pernah meniarap sendiri 3 kali je. Kepala pun masih menunduk, tak cukup tegak sangat. Normal ke macam ni? Siapa yang lalui benda sama? Malam nak tidur mesti nak nangis meragam. Tapi takde apa apa pun. Kenapa eh?

2 Balas

kena hari2 buat sis. mmg dia menangis mula2 tu. tapi bila dah pandai tegak kepala nnti dia yg excited nak guling sendiri 😬

Most baby mmg xsuka tummy time. Cuba mandikan dgn air biasa kalau belum buat. Dpt kuatkan tulang baby

1y ago

Oh Thankyou for the tips