multivitamin

Hye mommy,nak tanya ada tak sesiapa yg pernah bagi baby dia minum multivitamin ni..ok x...anak saya dh masok 5bulan 5kg kurang berat badan..so nk try..ada x yg pernah try

multivitamin
14 Balas

Saya bagi anak saya minum vitamin ni since first day dia lahir sampai skrg, sebab anak masuk icu after delivery. So far okay alhamdulillah, berat anak pun boleh tahan jugak naik dia, kena seiring dgn menyusu.

4y ago

Anak baru masuk 3 bulan 9 hari, harini alhamdulillah timbang kat klinik dia dah 6.3kg. Sebab masa lahir dia 2.6kg je, maybe tu yg doctor prescribe vitamin ni kot. Boleh try, inshaAllah selera anak naik ☺️

Anak saya pramatang..so selepas discharge dari NICU (anak stay sana selama 2 minggu), doc sarankan utk makan multivitamin ni. Sekarang anak saya 5 bulan masih lagi makan ubat ni.

Anak sy since yg 1st (6 mth survived dlm ICU after deliver) Alhamdulillah doktor bagi vitamin ni sampai sekarang msh consume adik2 dia pun ikut🙋🏻‍♀️

4y ago

Alhmdulilah la ok..berat anak mst ok kn...

Sy pn bru try, tp better bg direct kot, sbb rsa dia,cm pahit2 skit, klu ltak dlm susu ank cm xmnat nk mnum, nnt rugi plk susu tu. Sis try la dlu.

Sy pernh bgi ank sy appeton lysine utk naik kn bert bdn supaya dye ada selera mkn n mnum ssu.. alhamdulillah ok..

4y ago

Alhamdulilah la ok..nk try jugak la..sbb skrg anak dh masok 5 ni mcm kurang nk minum susu

Anak saya skrg kena tmbh vit ni sbb mse dmm kuning hari tu doc suruh amik.

4y ago

aah suggestion dari doc pead hospital kajang..

Sy bg himalaya bonnisan. Tp bukan utk naik berat, utk bg selera mkn je.

Anak buah saya makan.. Menjadi jadi selera makan die 😁😉

4y ago

Alhmdulilah....hihi

Brp brt baby sis? Ank sy x kuat mnyusu..susah pksa dia mnyusu

4y ago

Berat 4bulan lebih ni baru 5kg. Graf kuning lagi..hihi

Penah bg ni kat baby.tp doktor yg prescribed.ok je.

4y ago

Tula dgr2 komen mcm ok..sbb dh beli tp xbgi kt baby lagi..mcm risaw plk nk bgi hihi