false contraction

hye mommy,ade tak kat sini yang baru 32 weeks kena false contraction sampai kena refer hospital?

9 Balas

Sy pulak on off rasa contraction since 28w lg.. so sbb dh terbiasa perut dok mengeras, sy xdala nak p cek sgt. Smlm mlm sy start sakit dari pinggang, punggung bawa ke perut dan mengeras je sampai la pagi td.. sy langsung xboleh tdo.. dh ngis kat suami, sbb xdpt tdo. last2 suami paksa bw pergi hsptl swasta cek jln dgn buat ctg. rupanya jln sy dh buka 3cm.. blk dari hospital sy penat sgt dan mengantuk.. sy tdo lps mndi & mkn.. mlm ni dtg kerap² balik contraction

1y ago

10wks jugak contractions nye. x lama dh nk bersalin tu. best nya hehe

sy dulu contraction 2 hari, tme preggg 34wks. ingatkan braxton hicks. hari ke 2 tu hantar diri ke labour room sbb mcm makin kerap rasa contractions. rupa2 nya kena pre eclampsia, bp 170/110. ketone/alb sangkut. sedangkan sy takda apa2 symptoms kcuali contractions tu. admit utk monitor bp, cantek je bacaan. contractions masuh datang on n off. esok nya hari ke 3, dctoe buat rounds, cek bukaan dh 3cm. malam tu jugak terberanak

1y ago

apa pre eclampsia tu sis? and ketone/alb? sy 33weeks ni,kerap juga contraction tp pastu hilang,kalau bila kena tu rasa sKit sangat2..pastu perut mngeras

37week baru saya kena false contractions.. dalam 3hari juga kena false contractions.. tapi saya tak pergi hospital sebab tak lama pun contractionnya .. saya guna apps pemantau contractions.. dekat apps tu dia akan bagitahu sama ada false contractions atau real contractions

1y ago

@hani karmila, apps ni awak

sebab apa kena refer sis ? Ada ibu2 yg cari kawan sembang/borak x ? Ada soalan tntng pregnancy org baby pon blh ☺ haa meh jemput masok gp ❤ andai x leh tekan link boleh pm sya ya 01151293593 https://chat.whatsapp.com/EMk5mVz8up3LyVIASI5it1

Saya pernah kena utk kandungan sebelum ni tapi saya tak ke hosp. Saya ke klinik swasta utk check jalan dan betul ke itu contraction. Jalan mmg tak buka langsung dan masa contraction tak konsisten. Jadi saya balik

sy baru je rasa false contraction malam nie. tp skali je dlm tempoh seminit mcm tu. pastu tak rasa dah. sy 32w jugak nie. rasa mcm awal lak pregnancy kali nie rasa false contraction 😅

boleh tahu false contraction tu macam mana? kalau contranstion tu baby akan bergerak lagi tak? atau mengeras setempat je?

sy 35week bru kne smlm contration pain.jaln off lagi..

Tiada pengalaman