Bila masa terbaik saya buka buku pink

Hye mommy² semua..Nak tnya pdapat..Sy pernah keguguran 2x..Last 01/02/19..Anak yg first czer..So bila wktu sesuai sy buka buku pink klu Kira Dr sjrah kguguran tu yea..yg nie Br 4w lbh

Bila masa terbaik saya buka buku pink
33 Balas

Baru ni sy g buka buku 11w. Tp sy rasa mcm xde apa yg diaorg buat padahal pernah miscarriage n 1st anak ceser.. . Just misi intview itu ini. Ambil drh n tnggu result. Jumpa doc saje. Bila tnya x scan. Ke? Dia kata x perlu sbb dh scan swasta 2 mnggu lps. Then lg 1 bln tca.. Scan almost lg 2 bln.. Masa 18w baru nk scan.. Mcm pelik pula sy rasa.. Mcm keje senang.. Bg sy apa slh nya scan masa 1st buka buku dh 11w pun..

Sye sme mcm sis. .gugur 2017 ..5bln. .pregnant blk 2019. .7w hosp da mtk buat buku kt kk. .sbb dorg nk pntau btl2. .so skng sye opoimnt dgn hosp dan kk. .?. .pregnant kli ny btl2 buat sye bjga2. .tkt sgt. Tp byk bdoa agr dipermudahkn sgla urusn hingga berslin. .skng da 25w da. .alhamdulillah. .moga sis juga dipermudahkn sgla urusan shngga berslin. .byk2 kn jga brhat. .jgn buat keja brt sgt. ?

Bole pergi je klinik nanti dia akan buka buku pink..kalau belum masanya dia akan set appointment dgn sis.. Mcm saya 7w dah buka buku pink. Adik ipar dlm 5w dah buka dah. Depends jugak

Pengalaman Saya. 3x miscarriage.. ( Saya pegi hospital swasta)...Saya rujuk pada gynae.... Doktor bg ubat kuat Rahim... Hingga minggu ke 12... Baru bukak buku pink..

5y ago

Start minggu ke 7 - 20 Saya guna.. Doktor sahkan kandungan stabil baru boleh bukak buku pink.. sebab dia ckp.. kalau bukak buka nantu mengharap.. alhamdullilah.. kali Ni.. kandungan selamat sampai melahirkan ... Now nak masuk Dua bulan baby Saya.

kalo pernah gugur pon kk akan bukak buku macam biasa jer...cuma bg tau tarikh gugur tu jer...yg lain ambik darahacam biasa la...8 week boleh bukak buku dah

Saya tunggu ada jantung baru saya buka buku pink. Kalau nurse marah cakap Kita nak double confirm sbb previously pernah misscarriage. Nurse tak akan marah.

Saya 4 minggu dah buat buku pink...sbb sblm nie gugur 4 kali...sekarang mengandung yg ke 5...alhamdullillah 16 minggu..

Seeloknya awal..tp kalau kkia dalam kem ni..dia kata..risau gugur lg.. so lewatkan sikit..tp depends ngn kkia sis. Tak smua kkia cmtu.

Sy 6weeks dah buka Buku pink..sbb masa tu Perut Selalu sangat sakit(mcm Senggugut).takut Ada apa2 tu la awl buka Buku pink..

kalau dah miss period seminggu ke, dah boleh buat checkup kat klinik. biasnya tunggu dah 2 bulan baru bukak buku pink.