Breastfeeding + pregnant 4bulan

Hye mommy2 semua nak tanya ada tak tips putus kan susu . Saya pregnant dah 4 bulan sec baby . Anak first umur 1 tahun 7bulan masih breastfeeding . Dah try bagi susu formula dngan botol . Tapi dy tak nak isap 😭 tapi bagi botol dengan air masak dy ok . Please help . Tanya dokter kata dia tak galakan ibu hamil menyusu sebab rahim kecut takot baby kecil.

1 Balas

kawan sy ade bg tips, try sapu lemon dkt puting or bnda2 pahit ke masam ke yg boleh mkn. dia try 2 3 kali je trus anak dia wean off sbb katanya masam huhu. kwn sy breastfeed anak dia 2 tahun full. masa sapu tu jgn bg anak nmpk la haaaa