Acid Folic

Hye mommy2, ibu2, ummi, mama2 sekalian?, boleh share acid folic apa yang sesuai untuk yang nak conceive dapatkan zuriat ya? ☺️. Saya baru 3 bulan lebih berkahwin tapi saya buntu untuk makan folic acid yang selamat dan bagus. Saya ingin cuba produk shaklee, B complex+acid folic. Ada sesapa pernah cuba dan consume produk itu? Please help me ??. Ada yang boleh share folic acid yang bagus dan selamat?Tq❤️

8 Balas

Setahu sy fungsi acid folic ini utk perkembangan janin sis supaya organ2 baby sempurna. Kalau nak try conceive better sis ambil supplement/vitamin yg berkaitan utk kuatkan rahim mcm tu. Jgn pemakanan elok2. Diet seimbang dan urut badan pd org yg berilmu pasal bahagian urutan rahim. Dan last sekali try bersama pada waktu kesuburan

4y ago

Okay baik2, tq sis☺️. Itulah saya nak cuba produk shaklee tu sebab sebagai preparation sebelum pregnant, tapi kalau ada yg suggest vitamin kesuburan saya nak cuba vitamin tu😊.

Sye susah nk hamil macm ubat sye mkn x pon hamil ..satu hari sye sakit perut ..suami sye bawah sye pergi kilnilk doktro cakap sye nk dah ade tanda org hamil ..pergi jump doktro ..doktro cakap cuma kecing sye kotor je ... Doktro cakap kat sye suruh sye cuba ubat acid folic nie ..sye dan suami cuba la ubat nie

folic acid untuk perkembangan baby sahaja.. makan untuk berjaga jaga if kita ade baby nnti.. sy sarankan makan suppliment untuk kesuburan.. try makan fish oil dari blackmores.. in shaa Allah kalau ade rezeki..

4y ago

Baik terima kasih sis☺️. Doakan saya hamil jugak ya teringin sangat☺️hehe

Saya penah try Set Ikhtiar Hamil shaklee.. Best.. Tak meloyakan 👍 nak risik2 produk shaklee boleh whatsapp saya 😊 017 2875375

sy mkn acid folic jenama appton sbln sblom kwen .. xhbis 2kotak dh lekat .. tu pn mkn dgn suami .. sy pn kwen 3bln lbh sama mcm sis 😊

4y ago

Oh yeke👌🏻, tq atas perkongsian, tahniah sis☺️

Sy amik folic acid appeton punya dari 3 bulan sebelum kahwin sampai dah sebulan kahwin ni...Alhamdulillah ade rezeki.

Sebulan setatgh sye cuba mkn ubat acid folic nie .. Akhrinye sye blh hamil skg nie ..suami sye lagi syg sye

4y ago

Ya

Sy beli dkt pharmacy.. Boleh tnya dkt staff pharmacy tu.. Hehehe

4y ago

Mna sis beli