Durian craving

Hye mommy just want to know, is it true preggy mom cant eat durian? Btw im 26 weeks now

374 Balas

saya 26 weeks, hari tu ada makan durian..tak tahan bila tengok benda dah depan mata..jadi, mmg makan je lah..nanti pantang lagi tak boleh nk makan..

Makan seulas 2 ulas.. cukup sekadar untk melepaskan rasa craving tu.. jgn makan makan byk ulas pula.. takut nnti bayi dlm kndungan rasa panas.. 😂

Boleh je mommy..I ank first pon craving durian tpi mkn 2-3 ulas je..xboleh bnyk..skrg tgh pregnant anak kedua,ngidam musang king tpi blm dpt lgi..

ikut pd ketahanan badan jugak....sy Alhamdulillah...anak 1-3 durian, nanas...semua okay.... Yg ke 4 ni alahan.. Jd xberani mkn byk...biasa je...

my mom dlu makan bnyk durian mse mengandungkan sy... mse tu pulak musim durian.. at the end, sy tk makan durian dari kecik smpai skrg.. 😆😆

I pernah makan tpi masa awal pregnant habis semua makanan muntah balik and satu badan berpeluh walaupun ber aircond padahal makan secubit saja.

Boleh je nak makan . Depends atas badan seseorang . Setengah orang tak boleh makan banyak . Setengah orang boleh makan banyak .

Boleh kalau setakat nk hilangkan rasa teringin... Mkn la dlm 3-4 ulas je.. Jgn la bedal sampai sebijik durian tu pulak😂😂

Aku sis dri first baby lg xda berpantang kalo pasal makan.. asal air itu jagan lupa minum... Bukan durian sja nanas pun sis hantam..

Sy makan je.. 3-4 biji durian sbb family boleh buat makan2 buffet durian pulak..🤣 tp masatu dh 8 bulan.. kalau awal2 maybe bahaya sikit kot